Alpintechnika

Alpintechnika – Homlokzatok, üvegfelületek, napelemek, hidak, alagutak, szobrok és tetszőleges magasan található, illetve nehezen hozzáférhető felületek tisztítása

Kinek és hogyan tudunk segíteni: 

 1. A) Alpintechnika szolgáltatásunkat elsősorban olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akik irodaházat üzemeltetnek és a magasan található üvegfelületek tisztán tartásához szakképzett ipari alpinisták segítségét vennék igénybe.
  B) Alpintechnika segítségével a társasházak homlokzatának tisztán tartása is lehetséges, mégpedig igen magas minőségi színvonalon, viszonylag alacsony költségek mellett.
  C) Az eljárás alkalmas minden magasan lévő, vagy nehezen megközelíthető felület tisztítására vagy akár karbantartási feladatok elvégzésére is.

Az ipari alpinizmus előnyei – Gyorsabban alacsonyabb költségen szinte bármit, ami magasan van.

Alpintechnikai szolgáltatásunk szerteágazó alkalmazási lehetőségeivel messze nem korlátozódik magasban lévő üvegfelületek tisztítására. Az ipari alpinizmus számos előnnyel bír a nehezen hozzáférhető felületek tisztítása során. 

 1. Az állványok építése, vagy az emelőkosaras gépjárművek bérlése lényegesen több időt vesz igénybe, és nagyobb költségekkel is jár.
 2. Gyakran a napelemek, hidak, alagutak és szobrok tisztítása, vagy a magasan elhelyezett reklámfelületek karbantartása, a reklámok cseréje is csak kötéltechnikával oldható meg.
 3. A szakképzett ipari alpinisták mindig a legmagasabb biztonsági előírások és a legszigorúbb szakmai elvárások mellett, valamint a legkorszerűbb eszközökkel végzik a munkájukat, amelynek eredményeképpen gyors és makulátlanul tiszta felületeket hagynak maguk után.

Napelem tisztítás alpintechnikával – “Az én napelemeimet a Jóisten tisztítja…” 

Általánosan elterjedt elképzelés, hogy a napelemeknek nincs szüksége tisztításra, hisz az esővíz rendszeresen lemossa. Szakemberként azt kell mondanunk hogy ez az elképzelés jelentős veszteségeket okoz a napelem üzemeltetőknek. Az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartania:

 • A napelemek hatásfoka jelentős mértékben csökken egyszerű, szemmel alig látható elporosodás esetén is. 
 • A napfény által a felületre “ráégett” port az eső sohasem képes maradéktalanul lemosni.
 • Egyre gyakrabban hullanak “piszkos” esők melyek önmagában nagy mennyiségű port akár homokot hordanak magukban.
 • A madárürülék, növényi bomlástermékek vagy egyéb szennyeződések sokkal nehezebben mosodnak le az esővízzel és akár meg is támadhatják a napelem felületét.

Összefoglalva – Professzionális tisztítás hiányában 7-15%-os hatékonyság csökkenéssel kell számolnia.

Ablaktisztítás alpintechnikával – Professzionális alpinisták egy kiképző őrmester tisztasági elvárásaival

Napjainkban az alpintechnika a legjobb módszer az magas épületek ablakainak és egyéb üvegfelületeinek megtisztítására. Cégünk szakképzett és vizsgázott ipari alpinisták segítségével bármilyen magasan fekvő üvegfelület takarítását vállalja. Professzionális és korszerű felszereléssel a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően végezzük el a tisztítást. A következő szempontokat mindenképpen érdemes figyelembe venni.

Szakszerűtlen megközelítés esetén: 

 • Nem ritkán megsérülhet a tetőperem eresz és bádogozás. 
 • A hanyag alpinista koszos lábbal ereszkedik le amitől mocskos lesz a fal. 
 • A lefelé folyó koszos, tisztítószerek víz szennyezheti, megmarhatja a felületet, kültéri burkolatot. Nem ritkán a hanyag munka okozta kár nagyobb mint a haszon amit hoz.

A CLEAN1NG mi esetünkben: 

 • Alpinistáink a területet mindig biztonságosan közelítik meg, ügyelve arra, hogy semmilyen anyagi kárt ne okoznak. 
 • Minden esetben élvédőt használnak a lógáshoz.
 • Az eszközeinket minden esetben bevizsgáljuk.
 • Alpinistáink kulturáltan dolgoznak. Nem szemetelnek, nem hangoskodnak. 

Ön bátran számíthat rá hogy gyorsabban, biztonságosabban és kárt nem okozva dolgozunk, aminek eredményeként a munka végeztével az ablakok és egyéb felületek ismét eredetei és ragyogó állapotban fogadják Önt.

Homlokzattisztítás alpintechnikával – Költséghatékonyan és szinte minden kényelmetlenség nélkül megújíthatja az épületét.

Az ipari alpinisták segítségével a tégla, panel, vagy egyéb építési technológiával készült lakó és irodaházak homlokzata is tisztán tartható. A közhiedelemmel ellentétben az alpintechnika nem csak a magas fekvő és nehezen hozzáférhető üvegfelületek tisztítására alkalmas. Homlokzattisztítás nem csak az épületet – egy kisebb vagyonért történő –  felállványozásával, hetekig megcsúfítva azt lehetséges. Az emelőkaros gépkocsik magas bérleti költsége is megspórolható. 

Kockázatok és lehetőségek – A homlokzat tisztítás szem előtt tartandó szempontjai:

 • Mivel a homlokzatok anyagai többnyire kényesek vegyi hatásokra, megfelelően kell velük dolgozni. Minden esetben ügyelni kell rá, hogy a tisztítószer ne marja meg. 
 • Éppen ezért ehhez munkatársaink a felület szempontjából legalkalmasabb tisztítószereket és eszközöket használják, így csak a szennyeződések kerülnek eltávolításra, a falfelület mindig sértetlen marad.
 • Más esetben a homlokzat tisztítást sokkal inkább homlokzat mosásként kell értelmeznünk, ahol léteznek olyan szennyeződések amelyeket megfelelő időközökkel tisztítva viszonylag könnyen le lehet mosni. 
 • Ellenben, ha a tisztítás sokáig elmarad a szennyeződés beivódhat az anyagba és főleg műkövek esetében eltávolíthatatlanná válhat. Éppen ezért javasolt a homlokzattisztítás rendszeres időközönkénti megismétlése. 

A szakembereink korszerű eszközök és megfelelő hozzáértés segítségével teljes homlokzatokat varázsolnak újjá a homlokzat felületétől és méretétől függően néhány nap alatt.  (Az átlagos homlokzattisztítási megbizásainkkal 2 nap végzünk.) 

Mivel alpinista csapatunkkal a homlokzattisztítás a specializálódásunk fő területe, a legmagasabb minőségi elvárásoknak is képesek vagyunk megfelelni.

Alpintechnika

Referenciák

Nagyon professzionális, kedves, megbízható szolgáltatás.  Az emberi hozzáállás miatt is bármikor igényelném újra. Mindenképpen ajánlom másoknak is.

Vastag Csaba

Gyorsak, kedvesek, pontosak! 🙂 Jó szívvel ajánlom őket.

Kassza-Darai Andrea
Kassza-Darai Andrea

Régóta dolgozom velük kíváló csapat.Pontos,precíz,megbízható…csak így tovább.
Csak ajánlani tudom.
Prime Steak&Wine

Kovács Béla

Legkeresettebb Szolgáltatásaink

ablak
Ablaktisztítás
szonyeg1
Szőnyegtisztítás
lakas
Lakástakarítás
karpit
Kárpittisztítás
artboard-7-copy-5
Márvány Polírozás
SOS Takarítás
SOS Takarítás

Start typing and press Enter to search